Onderwerp: motivatie..

Gisteren betrad ik nieuwsgierig een galerie, en daar raakte ik in gesprek met de charmante waarneemster. Ze deelde met mij dat er dagelijks minstens dertig kunstenaars binnenkomen, in de hoop hun werk te mogen tentoonstellen. "Slechts 0,01 procent zal het maken als kunstenaar," sprak ze bedachtzaam.

Als een gevoelige ziel, voelde ik mijn moed even wankelen, net zoals vele andere kunstenaars wellicht wel eens ervaren. En toch, terwijl ik daar stond, vroeg ik me af, wat voor karma bouw je op wanneer je dagelijks dertig dromen wat verder de horizon in blaast?🤔

Afgelopen weekend op de kunstbeurs had ik weer een hele andere ervaring. Samen met een bijzondere groep kunstenaars deelden we niet alleen onze liefde voor kunst, maar ook onze motivatie en steun voor elkaar. Financieel gezien was het voor de een wat rooskleuriger dan de ander, maar de verbinding was er.
Vanuit de behoefte aan verbinding begon ik vier jaar geleden met ons kunstcollectief, Ferm. We zijn er om elkaar te inspireren en te motiveren, om onze kunst samen tentoon te stellen, en vooral om elkaars successen te vieren.
Want in de wereld hebben we elkaar nodig.
En wij als kunstenaars hebben elkaar ook nodig.